Natúr halloumi

Bookmark and Share
Natúr halloumi
A halloumi a grillezett sajtok királynője! Készítési módja miatt, nem folyik szét, hanem grillezés közben kérge sül, és így egy kívül ropogós belül lágy sajtot kapunk. Egy termék megvásárlása 2 szelet kb 20-25 dkg sajtot jelent, mely előételként 4-6 főre, főételként 2 főre elegendő.
Ár: 1.380 Ft
Akciós ár: 1.300 Ft

A halloumi sajt eredetileg Ciprusról származik, ahol kecske és juh tej keverékéből készítették, ma már minden féle tejből készülő változatok elérhetőek, és az eredeti mentás ízesítés mellett sokféle ízesítésben is kapható. Ha hiszünk a ciprusiaknak akkor maradunk az eredeti mentás változatnál, amit görögdinnyével fogyasztunk, tényleg rendkívül finom és frissítő vacsora készülhet belőle. Természetsen a többi ízesítést is érdemes kipróbálni.

Mivel sós savóban érleljük egy picit sós, így nagyon jól illik mellé a paradicsom vagy bármilyen saláta, joghurt, cserébe viszont hosszan eltartható. Sütését nem grill rácson (mert ha nem elég sűrű a rácsozat a sajt a rácsok közé folyhat) hanem teflon serpenyőben vagy kontakt grillben ajánljuk.

Egy termék megvásárlásra 2 szelet kb 20-25 dkg sajtot jelent, mely előételként 4-6 főre, főételként 2 főre elegendő.