Új évi köszöntő - Kecskevilág módra

2017. január 02.
Bookmark and Share

Beszámoló a 2016-os évről és néhány terv az idei évre

Itt új év, úgyhogy követve a hagyományokat kicsit mi is összegeztük az elmúlt évet.
Az év elején meghirdettük az gida felvigyázós önkénteskedést (hamarosan 2017-re is meghirdetjük, figyelj le ne maradj, mert kevesebb hely lesz mint tavaly), ami minden várakozásunkat felülmúlóan sikeres volt. A gidáink és az önkénteseink is jól érezték magukat. Tavasszal beindult a nagyüzem a tejkonyhánkban és ismét elkezdtünk újdonságokon gondolkozni. A fűszeres krémsajt rúd, a halloumi, a vakond és a burrata is mind osztatlan sikert aratott vásárlóink körében. Az új köntösbe öltöztetett ParmEzÁm sajtunk majd csak februárban lesz kóstolható, aztán kiderül, hogy az újítások úgy működnek-e ahogy kitaláltuk.
A nyáron ismét volt napközis tábor, és ha minden jól alakul 2017-ben lesz valódi sátorban alvós, tűzrakós nomád táborunk is.
Ősszel elindítottuk párhuzamos Facebook oldalunkat a Malacvilágot, hiszen a téli időszakban a kecskéink tejet nem adnak, így ilyenkor főleg kolbászt, szalámit, szalonnát és sonkát készítünk. Hamarosan elkészül a Malacvilág honlapja is, és kísérleti jelleggel tudtok majd házhozszállítással hústermékeket is rendelni, kéthetente péntekenként.
Ami a szakmai sikereket illeti, muszáj elmesélnem, hogy a IV. Országos Sajtmustrán Burrata - fokhagymás bugyor sajtunk aranyérmet, Vakond sajtunk pedig ezüst érmet nyert, úgyhogy nem csak vásárlóink, hanem a szakmai zsűri elismerését is elnyertük.
Több alkalommal szerveztük Készíts saját sajtot - mini sajtkészítő programot, amit nagyon szeretetek, volt Lecsófőző és Kolbásztöltő verseny is, és rendeztünk Húsvétváró családi napot is.

És hogy mit mondanék a 2016-os évről? Szuper volt, és ti segítettek azzá tenni, úgyhogy köszönjük, és reméljük 2017-ben is találkozunk, ha pedig eddig elolvastátok azt külön köszönöm, jutalmul pedig kívánok nektek NAGYON BOLDOG KECSKÉKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!!!