Álom meló!!!! - Lehet, hogy téged keresünk!

2016. január 17.
Bookmark and Share

Kezdés március elején, időbeosztás - ahogy jó neked, elvárások - szeresd az állatokat, juttatások - egy csomó szeretet, és lehetőség, hogy sok cuki kis gidával legyél :o))

Az ötletet egy amerikai farm adta, akik szintén meghirdették, hogy önkénteseket keresnek a születendő kis gidák mellé. Hát ha Amerikában lehet, akkor nálunk is!!!


Szóval mi is meghirdetjük az év álom melóját!!! Ha te is szívesen foglalkoznál kis kecskékkel, részt vennél az ellátásukban, vagy csak simogatnád, pátyolgatnád őket az első pár napban, akkor várunk önkéntesnek Törökbálintra az Idamajorba. Március elején körülbelül 200 kis gidával fognak megörvendeztetni minket a kecske mamáink. Ha van egy kis szabadidőd, és szívesen segítenél nekünk figyelni a kis kecskéket, segíteni az első szoptatások alkalmával, akit pedig muszáj azt cumis üvegből etetni, száraz törölni és simogatni, akkor te vagy a mi emberünk.

Mivel már rengetegen jelentkeztetek (amit köszönünk) az alábbi linken találtok egy táblázatot ebbe tudjátok beírni, hogy mikor érnétek rá. Ide kattints.

Március 4-től tudtok jelentkezni, és igyekszünk mindenkinek lehetőséget biztosítani.

Amennyiben bármi kérdésetek van, írjatok egy emailt az info@kecskevilag.hu címre és próbálunk minden kérdésre válaszolni.

 

Addig is néhány fontos információ:

 

Először is szeretnénk megköszönni, hogy úgy gondoltad a szabad idődből áldozol ránk és az állatainkra! Reméljük azt az élményt kapod majd amire számítottál, és mindannyiunk legnagyobb megelégedésére tudunk együtt dolgozni. Ha bármikor úgy érzed, hogy valami problémád van, kérjük szólj nekünk, segíteni csak akkor tudunk.

Pár dolog amit feltétlen tudnod kell.

  1. nem kell semmi olyan dolgot csinálnod, amit nem akarsz
  2. a legfontosabb, amiben segíteni tudsz nekünk, hogy figyeled a kis kecskéket, rendesen eszik, tudsz szopni, nem tartja furán a fejét stb, ha pedig úgy látod, hogy gond van szólsz nekünk, és együtt majd próbálunk segíteni
  3. könnyen lehet, hogy olyasmit látsz, amire nem voltál kíváncsi (az ellés bár szerintünk csodálatos, de bizony vérrel és nyákkal jár)
  4. el kell fogadnod, hogy nem tudunk minden kis gidát megmenteni, és mindig van amelyik elpusztul
  5. a tanyán csak pottyantós wc van, és nincs meleg víz, úgyhogy ha kezed akarsz mosni, csak hideg vizet találsz
  6. az istállónk és a ház, ahol a sajt és a hús feldolgozás is van egymástól 300 méterre található. Az háznál van angol wc, és mindig tudsz kapni egy bögre forró teát, ha fáznál
  7. csak olyan ruhában gyere, ami nem baj, ha koszos lesz, a kecsék mély almos tartásban vannak, ami azt jelenti, hogy nem hordjuk ki alóluk a keletkező trágyát, csak mindig friss szalmát hordunk a tetejére, és mivel könnyen lehet, hogy el kell térdelned ülnöd a nem mindig tiszta szalmára, ezért könnyen lehet, hogy koszos lesz a ruhád (ha át szeretnél öltözni, ezt szintén a háznál tudod megoldani

    a legegyszerűbben)
  8. ha esik az eső akkor bizony sár van!!! úgyhogy cipőt is úgy válassz, hogy ne ázzon át (a gumi csizma csak akkor jó, ha nincs nagyon hideg, vagy bélelt a csizmád különben lefagy benne a lábad)
  9. a kecskéink emberhez szokott, barátságos állatok, de állatok, ezért csak saját felelősségedre gyere, és ha gyerekeket hozol magaddal értük is neked kell felelősséget vállalnod

 

Amit pedig a közlekedéssel kapcsolatban tudnod kell, hogy tömegközlekedéssel csak nehézkesen vagyunk megközelíthetőek. A Volánbusz 732-es járatával Érd, Ötvös utcáig kell utazni (Kelenfö

ldről indul), innen még 800 méter séta (beton úton) hogy eljuss hozzánk, vagy a Törökbálinti Auchanig jár az Auchan saját járata (ez leginkább a Törökbálintiaknak opció). Innen kb 1200 méter séta (föld úton és felfelé, de cserébe hazafelé csak lefelé kell menni :o)).

Autóval szintén csak Érd felől vagyunk megközelíthetőek nézd meg a térképet, az M7 autópálya érdi lehajtójától az Iparos utcán, majd az Ötvös utcán keresztül jutsz el hozzánk. Ha GPS-el akarsz jönni, akkor az érdi Szövő utca Ötvös utca kereszteződését add meg célpontnak, onnan már csak a táblákat kell követned és biztosan nem fogsz eltévedni.
Itt találsz térképet is: https://goo.gl/maps/poyYUxcxDZU2 Ha pedig nincs autópálya matricád akkor nézd meg ezt a térképet: https://goo.gl/maps/uhf4SRZk4Lm és ha nem találnál oda, vagy bármi gondod van hívj, a 20/3908906 számon.

 

 


Még egyszer előre is köszönjük a segítségedet, ha pedig bármilyen kérdésed, kérésed lenne, hívj, írj vagy küldj füst jeleket :o))