2021-BEN NEM LESZ KECSKETEJ

2021. április 02.
Bookmark and Share

Idén sajnos nem kaphattok nálunk se kecsketejet, se a kecsketejből készült finom sajtokat. Ha kattintasz elolvashatod, hogy miért.

 Sajnos a 2020-as év nekünk sem volt könnyű. Elmaradtak rendezvényeink, nem tudtunk sajtkészítő programokat, FarmTúrákat és nagy rendezvényeket szervezni nektek. A téli szezonban pedig elmaradtak a közös disznóvágások, csapatépítések. 

Mindezek azt eredményezték, hogy azon túl, hogy nagyon hiányoztatok nekünk, elmaradtak a bevételeink is, így nem tudtunk elegendő takarmányt venni a télire állatainknak. Kénytelenek voltunk tehát úgy dönteni, hogy a kecske és birka állomány jó részét eladjuk. Nem volt más választásunk.

Szerencsére sikerült jó gazdákat találni a kecskéinknek. Csupán nyolc anya kecskénk maradt meg, ők is inkább a kedvencek, és a már nyugdíjas korúak. Idén megtartottuk az összes gidát, és az anyákat nem fejjük, meghagyjuk az összes tejet a gidáknak. 

Mindennek az az eredménye, hogy idén nem fogtok tudni tőlünk kecsketejet és finom sajtokat venni. Reméljük, hogy jövőre, vagy legkésőbb két év múlva ismét lesz akkora állományunk, hogy tudjuk folytatni a kecskesajt készítést. 

 

Ezen kívül is nagyon sok változás vár még ránk az idén. Hamarosan teljesen az istállóhoz költözünk, ott alakítjuk ki a feldolgozáshoz szükséges konyhát és a vendéglátó teret is, és ha minden a terveink szerint alakul nyár végére, őszre már a csodásan felújított, megszépített istállónkban folytathatjuk.