Ha csak látogatóba jönnél kis és nagy kecskéinkhez...

2018. április 24.
Bookmark and Share

Ha csak látogatóba jönnél kis és nagy kecskéinkhez, abszolút megértjük, a világ legjobb fej teremtései, és szívesen barátkoznak mindenkivel. Azonban az ő nyugalmuk, és egészségük, valamint a mi zavartalan munkavégzésünk érdekében kérjük tarts be néhány sz


1. A legfontosabb, hogy tavasztól késői őszig a kecskéink a nap nagy részét a legelőn töltik. Körülbelül 12:30 és 15:00 óra köztött pihengetnek az istállóban, így látogatni is csak ilyenkor tudjátok őket! Vagyis ha nem esik az eső, akkor reggel kb 9-től 12:30, délután pedig 15:00-től 18:00-ig kinn a legelőn esznek és rohangálnak, ott se megtalálni se közel kerülni hozzájuk nem igazán tudtok. Ha esik az eső, akkor változik a rend és amint elállt az eső, utána indulnak legelészni. A kis kecskék nem járnak ki legelni, őket egész nap megtalálhatjátok a gida simogató udvarban. Ha kis gyerekkel érkeztek akkor azt javasoljuk előbb a nagy kecskékkel ismerkedjetek, a kis kecskék sokszor nagyon ugri-bugri, zabolázatlan, és túl kíváncsi és néha szemtelen jószágok, a kis gyerekeknek sokszor ijesztő a viselkedésük, míg  a nagy kecskék alig várják a simogatást, a kis kecskék inkább csak játszani akarnak mindennel és mindenkivel. A december - január hónapokban, a kecskék az egész napot benn töltik az istállóban, látogatni körübelül 10:00 és 15:00 óra között lehet őket. Februárban az ellések idején, az állatok nyugalmának érdekében a látogatás szünetel!!! 

2. Kérjük a háznál parkoljatok (ahol a bolt is van), innen 300 métert kell sétálnotok az istállóig. Köszönjük, hogy ezzel is segítitek a munkánkat.

 

3. Az istállóban az állatok laknak, mi csak vendégek vagyunk náluk! Kérjük ne szemetelj és ne dohányozz! Lehetőleg ne hangoskodjatok, kiabáljatok az istállóban, ez nagyon zavarja az állatok nyugalmát. Ha gyerekekkel érkeztek nekik is jó előre mondjátok el, hogy nem szabad az állatokat kergetni, kiabálni, sikítozni a közelükben, és ha kell menet közben is figyelmeztessétek őket! A gidákat ne emelgessétek, nyugodtan üljetek le melléjük maguktól is az öledbe fognak mászni!
4. A kecskéket kérjük ne etessétek, mivel nem tudtok egyszerre mindenkit megetetni, ezért könnyen előfordulhat, hogy összevereszenek egy-két jó falatért, és közben megsérülnek. A lovaknak, nyulaknak, csirkéknek, bátran hozhattok finom falatokat.  A kis gidák emésztése elég kényes, ezért kérjük őket se etessétek, mert könnyen kapnak - akár végzetes - hasmenést.
5. Mivel kijelölt illemhellyel nem rendelkeznek a kecskék, és nem is csinálnak nagy ügyet belőle, így ha közéjük mész előfordulhat, hogy a cipőd, ruhád kakis - pisis lesz...  - öltözz ennek megfelelően.

6. Bármilyen kérdésed, kérésed van fordulj hozzánk bizalommal, igyekszünk minden kérdésetekre válaszolni!

 

 

 

Köszönjük a segítségeteket, megértéseteket és türelmeteket és persze leginkább azt, hogy egyre többen vagytok kíváncsiak ránk és az állatainkra :o))

 

Kis boltunk továbbra is reggel 8-tól délután 3-ig nyitva áll minden nap, kedden és pénteken pedig este 6-ig, gyertek be nyugodtan. Nagyon sok finomsággal várunk titeket.

Várunk sok szeretettel!!!