Disznótoros piknik - December 2-án

2017. november 09.
Bookmark and Share

Szereted a disznóvágások hangulatát, vagy csak rég óta ennél igazi disznótoros ételeket, hagymás vért, frissen sült hurkát, kolbászt, pecsenyehúst? Vagy még soha sem jártál disznóvágáson, de szívesen megnéznéd, hogyan készül a hurka, kolbász, disznósajt?

Szeretsz jókat enni? És játszani? Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan lesz az egyébként esztétikai kihívásokkal küzdő disznóból ellenállhatatlan húsáru: kolbász, szalonna, szalámi, disznósajt no meg hurka? Akkor ott a helyed! December 2-án szombaton a Kecskevilág tanyáján reggel 7-től kb este 7-ig! 


Mi vár rád? Jó hangulat, finom ételek, jó társaság – hiszen te is ott leszel ;-)

 

Disznóvágások hagyományos menüsorát készítjük el nektek miközben végig követhetitek a disznóvágás folyamatát, sőt ha van kedvetek részt is vehettek a különböző munkafolyamatokban.

De hogy ne csak az ételek igazodjanak a hagyományokhoz, a reggeli mellé jár a fogó pálinka és egész nap biztosított a korlátlan forralt bor és forró tea fogyasztás.




Mit jelent a disznótoros piknik? Azt jelenti, hogy te magad döntheted el, hogy az egész napot velünk töltöd és részt veszel a téged érdeklő munkafolyamatokban és végig eszed az egész disznótoros menünket, vagy csak reggelire/ ebédre/ vacsorára csatlakozol hozzánk, ahogy időd – kedved engedi.


A helyszín egy fedett, zárt terasz, tehát elázni nem fogunk, a melegedésről pedig egy jó nagy kályha és a forró tea gondoskodik, de azért érdemes melegen, rétegesen öltözködni, és főleg meleg lábbelivel készülni. Ha pedig részt vennél valamelyik munkafolyamatban kötényt, gumikesztyűt mi biztosítunk.

 

A délelőtt folyamán lesz idő elsétálni az istállóhoz is, ahol közösen meg tudjuk szeretgetni kecskéket, meg persze a többi állatot.


De hogy szó essen a nap legfontosabb részéről az étkezésekről is, íme a menü ami rád vár (minimális változtatás lehet a menüben) 
Reggeli (kb 9:00 – 11:00 óra között):
• hagymás vér
• disznósajt
• májkrém
• abált szalonna
• ízelítő füstölt termékeinkből: kolbász, sonka, szalonna
• friss kenyér
• savanyúság
Ebéd (kb 13:00 – 15:00 óra között):
• pecsenye kolbász leves reszelt tésztával
• pecsenyehús szaftjával és hagymás krumplival
• savanyúság
• friss kenyér
Vacsora (kb 16:00 – 18:00 óra között):
• sült kolbász savanyú káposzta ágyon sütve
• májas és véres hurka sütve ízlés szerint mustárral
• hagymás krumpli
• friss kenyér
• savanyúság

Mit fogunk inni?
Korlátlan mennyiségben lesz forró tea, forralt bor, szóda víz, és kávé is, és persze a reggeli mellé jár a fogó pálinka is.


És hogy mindez mennyibe kerül? Rajtad múlik!

Ha csak egy étkezésre jössz el, akkor 2900 Ft/ fő áron tudsz részt venni a reggelin, ebéden vagy vacsorán, ha két étkezésre, akkor 5500 Ft/fő áron lakomázhatsz, ha pedig az egész napos program mellett döntesz, akkor kedvezményesen 7500 Ft/fő áron vehetsz részt az egész napos Farsangi malackodásban.


Elhoznád a gyerekeket is? Részükre 3 éves korig ingyenes, 3-12 éves korig 1000 Ft/fő egy étkezésre, 2000 Ft/fő két étkezésre, vagy 2500 Ft/fő egész napra a részvétel díja.


Hogyan tudok jelentkezni?

Írj emailt az info@kecskevilag.hu címre, és írd meg, hogy melyik étkezésre és hány fővel szeretnétek jönni. A létszám korlátozott!!!!