3 bomba biztos recept nem csak grillezéshez

2017. június 06.
Bookmark and Share

Ha te is szeretsz a kertben sütögetni, vagy csak szereted, ha nem kell a fél napot a konyhában töltened, akkor ezeket a recepteket neked találták ki :-)

  1. Grillezet kecske sajt - saláta ágyon. Azt hiszem ezt nem is kell tovább ragozni, az elkészítése nem vesz igénybe többet 5 - 10 percnél. Egyszerűen készítsd el a kedvenc salátád, közben hevíts fel egy teflon serpenyőt nagyon forróra és zsiradék hozzádása nélkül priítsd meg mind a két oldalán a sajtot 1-2 perc alatt, és már tálalhatod is. 
  2. Krémsajttal töltött sült paprika. Hosszában vágd ketté a paprikát, szedd ki a csumáját, de lehetőség szerint a szárát hagyd rajta, töltsd meg krémsajttal, és tedd a grillre, vagy egyszerűen told a sütőbe. 4-5 perc elég lesz neki és már lehet is enni. Ínyenceknek ajánlom, hogy kápia paprikával vagy hegyes erős paprikával is próbálják ki - érdemes!
  3. Görög saláta - tökéletes köret bármilyen sült hús vagy zöldség mellé, de akár önálló fogás is lehet meleg nyári estéken. Az elkészítéséhez pedig csupán a friss zölségeket kell összedarabolni egy tálba rakni majd rámorzsolni valami jó fajta feta sajtot és megöntözni néhány csepp olíva olajjal és egy kis citrom levével. 


A hozzávalókat pedig itt találjátok

Halloumi - a grillezett kecske sajthoz

Krémsajt - töltött paprikához

Feta sajt - a görög salátához


Jó étvágyat!