Galéria » Malacsütés lépésről lépésre

Bookmark and Share
Nem tudod hogyan kell ropogósra sült malacot készíteni? Most megmutatjuk lépésről lépésre.
Először is végy egy malacot, óvatosan pörzsöld le a bőrét, majd fűszerezd ízlés szerint és hideg helye hagyd pihenni 2 - 3 napig
a füleket tekerd be alaposan alufóliáva (nehogy megégjenek)
majd a fejet is tekerd be
boríts az egész malacra alufóliával bevont búrát, önt alá egy kis vizet
a kemencét alaposan fűtsd fel, vagyis 5 órán keresztül tegyél bele méter fát bőven, hogy a végén legalább 15-20 centi magas parázs ágyat kapj, és átmelegedjen a kemence minden oldala
ágyazz meg a malacnak, told szét a parazsat a kemence oldalaihoz és hátuljához, egy jó adagot húzz előre is az ajtóhoz
told be a malacot a tepsivel és az alufólia borítással együtt a kemencébbe
5 óra múlva kiveheted a sütőből a kész malacot. Vigyázz forró!!
vegyétek le róla az alufóliát és jó étvágyat hozzá!
hívj azért pár barátot is, mert egyedül biztos nem bírsz vele :o)